GÃ¥ til innhold

Det inviteres til NovelleCup, takket være iTromsø og Sparebank 1 Nord-Norge/Samfunnsløftet!


Ordkalotten litteraturfestival avvikler i år sin festival nummer 20. iTromsø sin redaktør, Stig Jakobsen, kom med ideen om å stelle istand en novellekonkurranse, og med hjelp fra Sparebank 1 Nord-Norge/Samfunnsløftet, som stiller med kjempepremien, er det klart: Vi inviterer alle skrivelystne til å delta på NovelleCup – Norges største novellekonkurranse. Vinneren får et litteraturstipend på 50 000 kroner som vi håper vil stimulere til mer skriving. Både om du allerede er en etablert forfatter, en nysprungen, eller en som har skrevet for skrivebordsskuffa, så langt. Du velger selv tema for novellen.

Les mer om konkurransen på iTromsø: https://www.itromso.no/kultur/2019/07/03/Drar-i-gang-nordnorsk-novellekonkurranse-med-50.000-kroner-i-premie-19422899.ece

Så hva er en novelle da?

En novelle er kortere enn en roman. Den kan være alt fra et avsnitt til rundt 40 boksider. Ernest Hemingway hadde som kjent et veddemål på å skrive ei på seks ord. Resultatet ble sånn: «For sale: baby shoes, never worn.»
Novellen foregår som oftest innenfor et kort tidsrom, på begrenset plass og med få hovedpersoner og bipersoner. Den starter ofte «In medias res» som på latinsk betyr «midt i tingene», uten innledning.

En jury bestående av representanter fra Ordkalotten, iTromsø og Tromsø Bibliotek vil plukke ut åtte noveller som vil bli publisert i iTromsø i høst. Gjennom leseravstemning vil novellene bli stemt frem fra åtte, til fire, og til slutt to finalister. Vinneren blir kåret og feiret under årets Ordkalotten (7 – 9 november)

Send din novelle til novellecup@ordkalotten.no innen 1. september 2019. De som går videre vil bli kontaktet. Litteraturstipendet på generøse 50.000 kr gis av Sparebank 1 Nord-Norge gjennom Samfunnsløftet.

Kriterier: • Forfatter skal ha nordnorsk tilhørighet • Novellen skal ikke være publisert tidligere • Maks 3000 ord • Kun ett innsendt bidrag per deltager og den skal være skrevet på norsk bokmål/nynorsk.

Så: Det er bare å stupe i det! God skriving!