GÃ¥ til innhold

Dialekt, satire og bilkjøring 


Verken Thure Erik Lund eller Eirik Skrede ligner på andre forfattere du har lest, men har de likevel noe til felles? Lund er kjent som den sære språkkunstneren i norsk samtidslitteratur. Skredes siste roman, Krængk er en røverhistorie på Lakselvbuktdialekt.

fredag 12. november kl. 18:30–19:30 , Storgata Camping (Se kart)

Thure Erik Lund (født 1959) debuterte i 1992 med «Tanger», som han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Hans neste bok, «Leiegården» (1994), ble norsk vinner i den skandinaviske konkurransen om beste samtidsroman. Med de fire romanene i tetralogien «Myrbråtenfortellingene» befestet Lund sin posisjon som nyskapende forfatter av samfunns- og kulturkritisk fabelprosa. I Lunds siste roman Frankfurt er en fortelling om da en småbruker og forfatter ved navn Thure Erik Lund besøkte bokmessen i Frankfurt i 2019, som går av hengslene idet romanfiguren Tomas Myrbråten tar over fortellingen. Thure Erik Lund har også skrevet essaysamlingene «Om naturen» (2000), «Forgreininger» (2003), «Om de nye norske byene» (2006) og «Romutvidelser» (2019).

Eirik A. Skrede (f. 1980) bor i Lakselvbukt. Han har gått på forfatterstudiet i Tromsø og debuterte i 2010 med diktsamlingen Dødendøden. I 2013 kom romanen På bunnen, og  i 2017 ble han tildelt Troms fylkeskommunes arbeidsstipend for kunstnere. Krængk er en fabel fra Tromsø, Tromsdalen og Lakselvbukt. I romanuniverset er kjeft blitt et rusmiddel for mennesker fra visse samfunnslag.  Frodige og innovative kraftuttrykk står sentralt i romanen, som er skrevet på gjennomført lakselvbukt-dialekt.

Møt forfatterne i samtale med Frode Helmich Pedersen.

Foto: Stein Bjørn

Medvirkende:

Dette skjer før og etter