GÃ¥ til innhold

Ferske bøker


Forfatterne kommer på biblioteket og leser fra årets bøker under Ordkalotten!

fredag 6. november kl. 14:00–15:00

PROGRAM:
Mary Ailonieida Sombán Mari:»Beaiváš mánát / Leve blant reptiler» (poesi)
Gunnar Grytås: «Dødsleia og livsnerven: krigsforlis på norskekysten 1940-1945″(sakprosa)
Ingvild Holvik: «Ho er fri» (roman)
Jens K Styve: DUNCE – Apokalypse snart (teikneserie)

Mary Ailonieida Sombán Mari er fra Tana, og bosatt i Tromsø. Hun ga i 1976 ut den første barneboka på samisk, «Ámmul ja alit oarbmælli» («Ammul og den blå kusinen») og har siden gitt ut en rekke bøker, både barnebøker, poesi, og dramatikk.»Beaivváš mánát / Leve blant reptiler» er en del av kunstprosjektet Nordnorsk Lærdom, kuratert av Bjørn Hatterud og André Gali og produsert av KORO for Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP) ved Universitetet i Tromsø.

Gunnar Grytås er forfattar og journalist og har mellom anna arbeidd i Nordlys, Dagens Næringsliv og Fiskeribladet. Han har skrive ei rekkje bøker om fiskeripolitikk og kystkultur. «Dødsleia og livsnerven» er ei skakande forteljing om store menneskelege tap, men også om heltemodig innsats frå heilt vanlege folk langs kysten.

Ingvild Holvik er fra Bergen og bur i Tromsø. Ho debuterte til strålande kritikkar i 2010 med romanen «Lykkefeltet». Dei gode kritikkane heldt fram med andreboka «Premien for alt» (2017). I «Ho er fri» skriv Holvik med det nye arbeidslivet i Europa som ramme. Ein kvardag som gjer at familiar vert splitta og lever usikre jobbliv på ulike kantar av kontinentet.

Jens K Styve er frå Hjelmås i Nordhordland og bur i Tromsø. Han har gjort stor suksess med stripeserien Dunce. Serien går kvar dag i Klassekampen, pluss mange andre aviser, og rettane er selde til teikneserienasjonen Frankrike! Den har vunne Dagbladets teikneseriekonkurranse i 2016 og Pondus-prisen i 2018. Styve vann også Sproingprisen 2019 for Dunce, i kategorien beste norske teikneserie.  På fritida er han gitarist i pønkbandet The Dunces.

Dette skjer før og etter