GÃ¥ til innhold

Ferske bøker


Forfatterne kommer på biblioteket og leser fra årets bøker under Ordkalotten!

lørdag 7. november kl. 12:00–13:00 , Tromsø bibliotek (Se kart)

PROGRAM:

Ingrid Z. Aanestad: «Ein dag vaknar me og det er sommar» (roman)
Easterine Kire: «The Rain-Maiden and the Bear-Man (noveller)»
Henning Howlid Wærp: «I retning Redwood» (roman)
Maria Kjos Fonn: «Heroin chic» (roman)

Ingrid Z. Aanestad har sidan debuten med romanen «I dag er ein fin dag» (2006) perfeksjonert ei skrift med poetisk og stilistisk særpreg, med korte scener der detalj og djupn skrivast fram i løpet av få setningar. Årets roman «Ein dag vaknar me og det er sommar» skildrar eit gryande forhold mellom to kvinner, Mir og Ruth, og har fått varm mottaking av kritikarane; «Kontant og følsomt» skriv Janneken Øverland i Klassekampen.

Easterine Kire er fra Nagaland i India, og skriver poesi, noveller, romaner og barnebøker. Fortellingene i «The Rain-Maiden and the Bear-Man» vekker Nagaland til live med rike skildringer av både den fysiske og åndelige verden, som inntil nylig levde i harmonisk sameksistens i nagaenes verdenssyn. Boken har fargeillustrasjoner av Sunandini Banerjee.

Henning Howlid Wærp er professor i nordisk. Han debuterte skjønnlitterært med romanen «E8 Nord» i 2010, og har siden gitt ut romaner, diktsamlinger og sakprosabøker om arktisk litteratur og Knut Hamsuns forfatterskap. I 2019 kom kriminalromanen Den kaldeste vinteren i Brooklyn Heights. I høstens roman, «I retning Redwood» drar Tromsø-studenten Henry Nyhus på utveksling til Berkely og havner på en road-trip i de californiske redwood-skogene med amerikaneren Harvey.

Maria Kjos Fonn debuterte i 2014 med den kritikerroste novellesamlingen «Dette har jeg aldri fortalt til noen». Høsten 2018 ga hun ut romanen Kinderwhore, som utløste prisnominasjoner og oversettelser. VG skrev: «Mange har skrevet godt om at det er for jævlig å være ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn.» Fonns rykende ferske roman Heroin chic har også utløst unison og sitatvennlig kritikerros: « …en iskald og potent skildring av rus og avhengighet,» skrev Morgenbladet.

OBS:
Grunnet smittevernhensyn er det kun 45 publikumsplasser under dette arrangementet. Førstemann til mølla, registrering med navn og telefonnummer ved ankomst.
Arrangementet er gratis!

Dette skjer før og etter