GÃ¥ til innhold

Gro Dahle – Bildebøker og deres vidunderlige verden


Gro Dahle leser fra, og viser frem, “Ollianna” hennes nyeste bildebok. (Familiearrangement)

torsdag 5. november kl. 18:00–19:00 , Tromsø bibliotek (Se kart)

Torsdag 05/11, Kl. 18.00 – 1900

barneavdelingen på biblioteket.

Gro Dahle er særlig kjent for sine bildebøker, hvor hun nesten uten unntak tar opp alvorlige tema for barn. Bøkene passer godt til å leses sammen av barn og voksne. Ollianna er forfatterens nyeste bildebok og handler om Olli som sliter med det altfor trange navnet sitt. For Olli er ikke Olli, han har gode øyne som ser alt som glitrer og skinner, og han lurer på hva som skjer hvis han blir Ollianna. Forfatteren leser og forteller fra arbeidet med denne bildeboka. Fortellingen er nydelig illustrert av Kaia Dahle Nyhus.

 

BANG! er et samarbeid mellom Ordkalotten, Tromsø bibliotek og byarkiv, DKS i Tromsø kommune, Norsk Forfattersentrum, Perspektivet Museum og Barnefilmklubben i Tromsø. I festivaluka inviteres barnehager og skoler til forfattermøter og fortellerstund på bibliotekene i Fokus, Tromsdalen og Kroken. Bibliotekets bokbuss kjører med forfattere til noen distriktskoler, og barnefilmklubben inviterer til filmvisning på Cinemateket.

BANG! Arbeidsgruppe 2020

Susanne Baumgärtel (Tromsø bibliotek og byarkiv), Tove Iren Nilsen (Tromsø bibliotek og byarkiv), Ingvild Holvik (Norsk forfattersentrum, avd. Nord-Norge), Johannes  U. Johannessen (Norsk forrfattersentrum avd. Nord-Norge), Aslaug Eidsvik (Perspektivet Museum), Ingvild Solstad-Nøis og Tony Bjerketveit (Ordkalotten), Åse Lill Haldorsen (Tromsø barnefilmklubb)

Medvirkende:

Dette skjer før og etter