GÃ¥ til innhold

“Gul bok”


Forfatter Zeshan Shakar om karriere, klassereise og skvisen man havner i når man beveger seg mellom ulike samfunnssjikt. Møt forfatter Zeshan Shakar i samtale om boken, ledet av Malin Adriaensen.

lørdag 13. november kl. 16:00–16:45 , Storgata Camping (Se kart)

Zeshan Shakar tok både lesere og kritikere med storm da han i 2017 debuterte med Tante Ulrikkes vei. For oppvekstskildringen fra bydelen Stovner i Oslo, der Shakar selv har vokst opp, ble han hedret med Tarjei Vesaas debutantpris. I tillegg til levende miljøskildringer og karakterer man blir glad i, imponerer Shakar med sin språklige stålkontroll og evne til å vise frem ulike perspektiv gjennom ulike språkpraksiser. Andreboken, Gul bok kom høsten 2020. Den er en tematisk oppfølger, en roman om yrkesliv, klassereise og skvisen man havner i når man beveger seg i ulike samfunnssjikt, om å forlate det man kommer fra, men samtidig holde fast på noe.

Malin Adriaensen er en av Norges største Bookstagrammere som formidler litteratur på norsk. Med Instagram-kontoen Readygoread og podcasten Boksnakk, brenner hun for å spre leselyst og leseglede.

Foto: Julie Pike

Medvirkende:

Dette skjer før og etter