GÃ¥ til innhold

LittKonsert!


Hva skjer i år da, når elektronika og litteratur møtes? Forfattere: Øivind Rimbereid, Caroline K. Palonen og Kjersti Kollbotn. Musiker: Øivind Sjøvoll, aka Kohib, Ordkalottens egen festivalmusiker!

fredag 6. november kl. 21:30–22:30 , Storgata Camping (Se kart)

Om forfatterne:

Kjersti Kollbotn har inkludert debuten i 2009 med Eg er mamma. Eg skal være god, skrevet fem romaner som på det ytre planet er svært ulike: Ei mor som er i ferd med å vippe over i psykisk sammenbrudd og barnemishandling, en taxisjåfør som forlater familien og legger ut på en ensom bilodyssé, et godt voksent par som flytter fra byen for å drive gård og leve ut ideen om det ukompliserte livet på landet, en odelsgutt som lever et liv underkuet av jorda han odler, ei ung kvinne som i voksenlivet prøver å fri seg fra moras klør. Det krever mot av en forfatter å fornye seg på denne måten fra bok til bok, og som leser av hele Kollbotns forfatterskap er det forfriskende å få gå inn i helt ulike typer karakterer, situasjoner og livsvilkår. Men det går samtidig gjenkjennelige linjer gjennom hele forfatterskapet. Kollbotns bøker særpreges av en vilje til å leite etter det gode språket og evne til å stå i problemene sammen med karakterene. Kollbotns blikk viker ikke unna. Det gjør bøkene ubehagelig nære, men desto mer verdifulle å lese. For forfatterskapet har Kollbotn blitt dekorert med både Blixprisen og Tanums kvinnestipend.

Øyvind Rimbereids poesi har satt varige avtrykk i den litterære offentligheten. Han debuterte som lyriker med samlingen Seine topografiar (2000), etter to novellesamlinger og en roman, og fornyer stadig sitt litterære uttrykk. Rimbereid er i besittelse av en sjelden språkfølelse og språkkompetanse som lar ham uanstrengt veksle mellom stavangerdialekt, bokmål og konstruerte hybridspråk, som i diktsamlingen Solaris korrigert (2004). Denne ble innlemmet som tjuefemte og nyeste verk da listen over «Norsk litterær kanon» ble presentert på litteraturfestivalen i Lillehammer i 2007, og er siden oppsatt både på teater- og operascene. Poesien hans tar ofte form av episke langdikt med en fengslende historie som folder seg ut. Observasjonene er presise, detaljerte og sanselige. Hans siste utgivelse: Hvit hare, grå hare, svart (2019) er en mangslungen samling, der diktene er vendt mot verden, og der arbeidet og hverdagens objekter, som sandpapir og en kjøleskapshengsel, beskrives med like stor omsorg som utvalgte kunstverk og virkeligheten de også er en del av.

Caroline Kaspara Palonen er født og bosatt i Harstad. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager, og har siden den tid utgitt flere romaner, samt diktsamlinga Øy, øy som også er oversatt til svensk. I 2019 utgav hun sin fjerde roman, Mascarasøvn. Palonen skriver både fra, og i Nord-Norge, og er kjent som en språklig konsentrert forfatter, med det bevisst vage og poetiske som virkemidler. Identitetsproduksjon og utenforskap er tematikk som går gjennom forfatterskapet.

Om musikeren: Kohib (aka Øivind A. Sjøvoll) er musiker, produsent og lyddesigner bosatt i Tromsø. Diskografien hans er særs variert, med soloutgivelser på diverse plateselskaper i både USA, Italia, England og Norge. Kohib har laget musikk til film, teaterstykker, reklame og utstillinger. Han slapp albumet «In Mountains» tidligere i år. Albumet, som Frida Virtanen og Helle Larsen har medvirket på, har høstet gode kritikker i inn og utland.

Medvirkende:

Dette skjer før og etter