GÃ¥ til innhold

Nordnorsk Forfatterlag «Øyer i det norske»


Nordnorsk Forfatterlag byr på 1 times opplesning og musikk gratis inngang!

lørdag 7. november kl. 14:30–15:30

«Øyer i det norske»

Musikk: Kai Larsen & Dag Kajander

Opplesing: Sanne Mathiassen

Opplesing: Sollaug Sargon

Programmet knyttes sammen av Dag Kajander

 

Om forfatterne/artistene

Sollaug Sárgon (f. 1965) bor i Kautokeino. Hun arbeider som pedagogisk-psykologisk rådgiver ved Samisk videregående skole og reindriftsskole. Hun driver også eget rådgivningsfirma. Sollaug har gitt ut barneboka «Ovllá árgabeaivi» (2000) på nordsamisk; «Åvlan aarke-biejjie» (2007) på sørsamisk. For diktsamlingen «Savvon bálgáid luottastit» (2010) / «Gå opp gjengrodd sti» (2013) ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for 2013. Hun har også gitt ut diktsamlingene «Ii cága cihkosii» (2017) og «duđa eallimii» (2019). Nå er hun ut med ny bok!

Sanne Mathiassen (f. 1983) er fra Trollvika ved Finnsnes, og hun bor nå i Lier. Hun har gått forfatterstudiet på Norsk barnebokinstitutt. 2012 debuterte hun med romanen «Dagene før mai», i 2014 kom «Bare en time til» og i 2019 kom «Ord som slutter på skap». Sanne har nå en fjerde roman under arbeid, – om ei øy som synker i havet.

Kai Larsen (f. 1955) er en norsk visekunstner og bassist fra Henningsvær i Lofoten. Kai var med i den nordnorske visebølgen i 1970-årene, og han gav ut plater med viseklubben Lovisa fra Svolvær og visegruppa Medvind fra Nesna. Han har turnert med Rikskonsertene og Nordland Teater, og han har gitt ut bla. albumet «Fra Helgeland til Henningsvær» (1995). Med Dag Kajander turnerer han som Lofot-Trubadurene. Kai har skrevet mange viser med tilknytning til nordnorsk miljø. Han har med tre viser i «Sanga i søkk og kav», Jack Berntsens nordnorske visebok.

Dag Kajander (f. 1951) kommer fra Ørsnes i Lofoten. Dag er lærer og musiker, utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Han har skrevet flere barnetimer for NRK, blant annet «Kaldvinds forunderlige reise» og «Kod & Tod», som også er blitt til bøker. For arbeidet sitt fikk han NRK Barneradioens Krystallpris i 2001. Dag har gitt ut flere album og bøker, de fleste på sitt eget selskap; «Lofotselskapet». Blant utgivelsen er visebøkene «Lofotkoral» og «Den underlige sang».

Dette skjer før og etter