GÃ¥ til innhold

Reisen til Melonia


Lørdag 07/11, kl. 1200, Verdensteateret/Barnefilmklubben/billetter selges via barnefilmklubben. Sadio Nor teater holder innledning til filmen.

lørdag 7. november kl. 12:00–13:45 , Verdensteatret (Se kart)

Reisen til Melonia. På paradisøya Melonia lever trollmannen Prospero og datteren Miranda et bekymringsløst liv sammen albatrossen Ariel, gartneren Caliban og poeten William. Naboøya Plutonia derimot er grå og trist. Der tvinger skurkene Slusk og Slask barn til å jobbe på fabrikkene sine. En dag ser Miranda et skip. Slusk og Slask har onde planer om å overta Melonia. De kidnapper Caliban og en magisk eliksir som tilhører Prospero. Kan våre venner redde Caliban og barna?

Per Åhlin, som står bak både manus og regi, er kanskje mest kjent for serien om Albert Åberg og juleklassikeren Karl Bertil Olssons Julafton. I Reisen til Melonia møter vi igjen hans fargefulle penn i en verden som er like fascinerende for barn som for voksne. Filmen er basert på William Shakespeares teaterstykke Stormen, og henter også inspirasjon fra både Oliver Twist og Jules Vernes roman Propeller Island. En klassiker som stadig vises på norske cinematek og filmklubber.

Dette skjer før og etter