GÃ¥ til innhold

Sissel Horndal


Sissel Horndal har skrevet og illustrert bildebøkene Ei halspastillhistorie (1998), Eg er ikkje trøtt (2000), Himmelspringaren (2008), Historia om alfabetet (2014) og Hokus pokus 1-2-3 (2014). Sølvmånen (2015) er fortellingen om en jente som blir røvet av stallo, og oversatt til sørsamisk, lulesamisk, nordsamisk og engelsk.

Horndal kommer nærmest strake veien fra Tyskland, der hun har besøkt tyske skoleklasser og vært gjest på bokmessen i Frankfurt. Hun har med seg sin splitter nye bok Fra stjernene til livet, som kommer ut på lulesamisk, tysk og norsk. Fortellingen er basert på nedtegnelser fra 16- og 1700-tallet, da den gamle samiske religionen fortsatt var levende. Myter og forestillinger fra lule- og sørsamisk område, får nytt liv gjennom Horndals magiske illustrasjonskunst.

Utdrag  fra boka:
Det er høst og det blåser. Bladene faller. Bjørnen vandrer dypt inn i skogen og fuglene samler seg i store flokker. Mørketida kommer. Det blir frost. Menneskene blir stille og speider opp mot stjernene. Der, i det mørke himmelrommet, er noe stort i vente: Et nytt liv skal komme til verden. Alle gode krefter hjelper til. Langs en solstråle bærer det, ned mot jorda.
Og så, når vinteren slipper taket og sola kommer tilbake, er tida inne …

Sissel Horndal deltar på Ordkalottens åpningsforestilling, og resten av uken møter hun skoleklasser.

Foto: Marianne Horndal

Opptreden(er) på Ordkalotten