GÃ¥ til innhold

Gro Dahle – om tabuer i billedbøker (Arrangement for voksne.)


Møt forfatter Gro Dahle i samtale med Monika Steinholm om tabuer i billedbøker. (GRATIS)

onsdag 4. november kl. 18:00–19:00 , Tromsø bibliotek (Se kart)

Onsdag 04/11, kl. 18.00 – 19.00

Tromsø bibliotek og byarkiv, plan 2:

Forfatter Gro Dahle «Tabu i bildebøker» (NB: Arrangement for voksne.)

Gro Dahle er Bang!-festivalens hovedforfatter og en av våre fremste forfattere for barn. I denne samtalen snakker Monika Steinholm med Dahle om hvordan det er å ta opp tabubelagte temaer i bildebøker for unge. Dahle utmerker seg med et originalt og omfangsrikt forfatterskap for både barn og voksne. Hun er særlig kjent for sine bildebøker for barn, hvor hun nesten uten unntak tar opp alvorlige tema: Porno, vold i nær familie, skilsmisse og barns seksualitet er noen av de vanskelige temaene hun har behandlet i bøkene sine.

Monika Steinholm har utgitt til sammen elleve bøker for barn og unge og har siden debuten Fuck verden (2015).heller ikke vært redd for å ta opp vanskelige tema i sine bøker. I høst er hun aktuell med avslutningen på ANKH-serien, ANKH 6: Dødsriket og ungdomsboka Ikke akkurat lykke.

 

BANG! er et samarbeid mellom Ordkalotten, Tromsø bibliotek og byarkiv, DKS i Tromsø kommune, Norsk Forfattersentrum, Perspektivet Museum og Barnefilmklubben i Tromsø. I festivaluka inviteres barnehager og skoler til forfattermøter og fortellerstund på bibliotekene i Fokus, Tromsdalen og Kroken. Bibliotekets bokbuss kjører med forfattere til noen distriktskoler, og barnefilmklubben inviterer til filmvisning på Cinemateket.

BANG! Arbeidsgruppe 2020

Susanne Baumgärtel (Tromsø bibliotek og byarkiv), Tove Iren Nilsen (Tromsø bibliotek og byarkiv), Ingvild Holvik (Norsk forfattersentrum, avd. Nord-Norge), Johannes  U. Johannessen (Norsk forrfattersentrum avd. Nord-Norge), Aslaug Eidsvik (Perspektivet Museum), Ingvild Solstad-Nøis og Tony Bjerketveit (Ordkalotten), Åse Lill Haldorsen (Tromsø barnefilmklubb)

Medvirkende:

Dette skjer før og etter